Qui hi ha darrere de "Els Calers"?

Ja porto unes quantes setmanes publicant al blog i encara no m'he presentat degudament als potencials lectors, així que faré una petita presentació per tal que sapigueu qui hi ha darrere de Els CalersCom que donaré alguns detalls sobre la meva cartera i les meves finances prefereixo mantenir l'anonimat (parlar dels calers que tenim o deixem de tenir encara és un tema tabú a la nostra societat), així que seré una mica ambigu. 
qui és "els calers"

El que vull és que simplement conegueu quatre dades sobre les meves circumstancies personals, ja que aquestes són les que defineixen la meva filosofia d'inversió. Aquesta filosofia ha de ser particularitzada per a cadascú; no s'hi val copiar, en molts casos pot arribar a ser contraproduent ja que les circumstancies personals poden ser totalment diferents.

Veureu que la meva situació actual i la meva història personal no tenen res d'excepcional. Podríem dir que sóc un inversor particular mitjà, i això és el que trobo que pot resultar més interessant, ja que el que més abunda són inversors particulars mitjans (precisament per això estan en la mitja...) i pot ser molt productiu compartir opinions i coneixements entre iguals.

Començaré dient que sóc un home de mitjana edat (uns trenta-pocs si voleu que sigui una mica més precís), casat i, des de fa ben poquet, pare d'un nen.

Vaig néixer a una ciutat de l'àrea metropolitana sud de Barcelona, en una família del que es sol anomenar classe mitja. Vaig estudiar una enginyeria tècnica amb la intenció de fer la superior després, però al acabar vaig començar a treballar i a guanyar calers i vaig desistir de seguir estudiant a temps complert (tot i que, més endavant, he continuat la meva formació de manera semipresencial o a distancia).

Des de ben petit m'han agradat les pantalles, els números, els cables, els botons, els gràfics i, sí, els calers. I ja quan ho juntes tot, m'agrada encara més: veure en una pantalleta un número que indica els meus calers i representar-los en un gràfic (sobretot quan és creixent) em resulta fascinant, què hi farem. Ara parlant seriosament: em resulta indispensable tenir la sensació de seguretat que suposa no haver de preocupar-me per les necessitats econòmiques del present i del futur, poder gastar en tot allò que necessito i donar-me alguna alegria de tant en tant.

Sempre he estat bastant estalviador i quan vaig reunir una quantitat suficient vaig donar el pas d'estalviador a inversor. Per a mi això va suposar ampliar el meu ventall d'opcions d'inversió i passar dels dipòsits i comptes remunerades a fons d'inversió i altres tipus d'actius.

Al principi, suposo que com tothom, vaig anar donant bandades (i encara les dono de vegades), però vaig començar a formar-me gràcies als recursos que vaig trobar a una web anomenada Rankia (que conté diferents fòrums i blogs d'opinió). Així, l'any 2014 vaig construir, per fi, una cartera racional i amb un objectiu concret a llarg termini amb diferents fons d'inversió.

Des de llavors no he deixat de formar-me i llegir fins a establir una filosofia d'inversió adaptada a les meves circumstancies. Després de la descapitalització que va suposar la compra de la meva vivenda habitual, he aconseguit estalviar a un bon ritme i establir una cartera global per a tot el meu patrimoni líquid.

Com veieu, en cap moment he rebut una formació reglada oficial ni m'he dedicat professionalment al món de les finances, sóc simplement un inversor particular i el que faig en aquest blog es compartir les meves idees i els recursos que utilitzo per a formar-me i prendre decisions.

En conseqüència, vull fer la següent advertència als possibles lectors: el blog no conté cap tipus de recomanació o assessorament sobre inversions o sobre els diferents productes d'inversió existents. No estic qualificat per a fer-ho legalment ni tampoc és el meu objectiu al escriure aquest blog.

Res del que escric al blog és una veritat absoluta, són simplement opinions meves o extractes del que opinen altres inversors particulars o professionals. Absolutament tot pot ser subjecte a ser debatut, sempre que sigui respectuosament, les vostres opinions seran sempre benvingudes a aquest blog, l'objectiu és que puguem aprendre els uns dels altres.

Comentaris

 1. Dificil trobar aquesta mena de contingut en català. Jo 43, set anys invertint. Et segueixo per aqui i per Twitter. Mollta sort.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Doncs sí, malauradament, és difícil perquè gairebé no n'hi ha. A veure si aconsegueixo que el blog tingui una mica de difusió i pugui servir per a que altres inversors, o professionals, també s'animin a escriure en català.
   Moltes gràcies pel teu comentari! Espero seguir-te veient per aquí, aviat començaré a parlar de la meva cartera i tant de bo puguem intercanviar opinions al respecte.

   Elimina
 2. Bon dia, moltes gràcies per aquesta informació tant interessant i en català. Jo 39 i començant a invertir, en part gràcies a gent com tu que cedeix una part del seu temps per compartir continguts de qualitat.

  Salut i calers!

  ResponElimina
  Respostes
  1. No es mereixen, gràcies a tu pel teu comentari! M'alegra molt pensar que aquest humil blog personal pot resultar útil a altres inversors.

   M'ha agradat la fórmula que has utilitzat com a acomiadament, segurament la copiaré, si no et fa res. ;)

   Salut i calers!

   Elimina
  2. Per descomptat que no em fa res, ben al contrati, em fa molta il·lusió!!
   Si m'ho permets de tant en tant t'aniré atabalant i fent alguna pregunta d'aquest món i dels teus articles, doncs estic a anys llum dels teus coneixements.

   Salut i calers! ;)

   Elimina
  3. Cap problema, pots preguntar tot allò que vulguis, aquest és un dels objectius del blog: compartir informació i opinions entre inversors.
   I això d'estar a anys llum... ja veuràs que no (i no es falsa modèstia), els pocs coneixements que tinc han sigut a base de llegir molt i fer-ho amb sentit crític i d'aplicar el sentit comú. Si tens interès per a aprendre, ja tens tot el que cal!

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada