Alguns canvis recents al blog i idees per a millorar-lo

Avui no parlaré d'inversions ni de res que hi estigui relacionat. Aquesta breu entrada tractarà sobre alguns dels canvis que he fet recentment al blog i sobre algunes idees que vull posar en marxa per a millorar l'aspecte del blog i les seves funcionalitats. Com sempre, us agraeixo moltíssim el vostre feedback, podeu opinar amb total llibertat, un dels meus objectius és que el que escric pugui ser útil a altres inversors particulars (l'altre és que em sigui útil a mi, de moment, l'experiència està sent molt positiva, recomano a tothom que s'animi a escriure de tant en tant).

Actualització Els Calers
Les subscripcions per email es gestionen ara mitjançant follow.it

Començo pel canvi més recent: a partir d'ara les subscripcions per email es gestionen mitjançant follow.it en comptes de Feedburner. Els lectors que heu escollit rebre notificacions de les noves entrades publicades notareu el canvi avui mateix, quan rebeu el correu electrònic avisant-vos de la publicació d'aquesta entrada. El motiu del canvi no és altre que la finalització del servei de subscripcions per email per part de Feedburner. Com que, de la mateixa manera que Blogger, Feedburner també és propietat de Google em va resultar realment senzill integrar aquesta funcionalitat al blog. Per sort, el canvi a follow.it ha sigut molt fàcil i m'han assistit en tot moment per a configurar pas a pas tot allò necessari i importar els subscriptors ja existents.

Ha sigut, doncs, un canvi obligat però crec que ofereix noves funcionalitats que poden ser molt interessants i que Feedburner no tenia. Amb follow.it els subscriptors poden configurar a quina hora volen rebre els correus electrònics (per defecte s'envien a la mateixa hora a la que s'ha realitzat la subscripció), si volen rebre el text sencer de l'entrada o només un extracte, si volen rebre totes les actualitzacions del blog o filtrar segons els seus interessos (en funció de paraules clau, etiquetes del blog o altres) o si volen rebre les actualitzacions a través d'algun altre mitjà. També es poden veure les actualitzacions a la pròpia pàgina de follow.it i buscar i afegir-hi altres subscripcions que siguin d'interès

Per als que encara no estigueu subscrits, si us voleu subscriure al blog teniu un formulari a la part inferior de totes les pàgines, simplement hi heu d'introduir la vostra adreça de correu electrònic (després rebreu un email per a que confirmeu que us voleu subscriure). Vull remarcar que amb aquesta subscripció només rebreu un correu electrònic cada cop que publiqui una nova entrada, així no us perdreu cap novetat i no caldrà que entreu al blog per a veure si hi ha res de nou. Ni jo ni ningú altre utilitzarà aquesta subscripció per a enviar-vos publicitat o spam de cap tipus. En el moment que decidiu que no voleu seguir rebent emails amb les noves entrades, podeu donar-vos de baixa de manera senzilla i sense cap tipus de problema.

S'ha afegit un apartat amb informació per a contactar amb mi

Un altre canvi recent ha sigut afegir un apartat amb informació per a poder contactar amb mi. El podeu trobar a la barra lateral que hi ha a la part esquerra de la pantalla (si em llegiu des d'un mòbil o una tauleta haureu de fer click al botó amb tres ratlles paral·leles que hi ha a la part superior esquerra de la pantalla per a mostrar la barra lateral). Com que m'interessa molt el vostre feedback per a poder millorar el blog i oferir contingut útil als lectors, a més a més de mitjançant comentaris o a través de Twitter, he creat una direcció de correu electrònic per al blog (elscalers@gmail.com).

Us recordo que a la barra lateral també hi podeu trobar l'històric amb totes les entrades del blog, ordenades segons la data de publicació i també segons l'etiqueta assignada.

S'ha afegit un menú amb els apartats "La meva cartera", "Llibres recomanats" i "Recursos online"

Per últim, un altre canvi més o menys recent va ser afegir un menú amb accès ràpid a diferents apartats que crec que poden resultar útils. El primer d'ells és l'apartat de "La meva cartera", és una mena de resum de totes les entrades relacionades amb la meva cartera d'inversió. L'altre apartat conté un llistat amb diversos "Llibres recomanats", ordenats segons la seva temàtica. Per últim també he afegit l'apartat "Recursos online" amb enllaços a diverses pàgines web i similars per a aprendre, conèixer altres opinions o estar informat sobre tot allò relacionat amb les inversions i les finances personals.

Estic treballant per a poder afegir enllaços a entrades relacionades

Pel que fa als propers canvis que tinc intenció d'incorporar al blog, el primer d'ells fa referència a les entrades relacionades (és a dir, que després de cada entrada hi hagi enllaços a d'altres entrades que siguin similars en quant al seu contingut). Blogger no ofereix aquesta funcionalitat, de manera que he de recórrer forçosament a tercers o a afegir-hi el codi de manera manual. De moment no he trobat cap funcionalitat de tercers que m'acabi de fer el pes, així que estic fent proves amb diferents línies de codi que he anat cercant. És una feina bastant feixuga per als que no tenim gaires nocions sobre la creació i gestió de pàgines web. Per aquest motiu, com que el temps que hi puc dedicar és molt limitat, no he avançat gaire amb la creació de nou contingut.

Possible canvi futur de Blogger a Wordpress

Això em porta a parlar de les limitacions que té Blogger a la hora de configurar l'aspecte i, sobretot, les funcionalitats del blog. Quan vaig començar amb això del blog era molt reticent a tot allò que em suposés haver de gastar-me els diners. Això és un hobby sense cap pretensió i no volia que, a més a més del temps que hi hauria de dedicar, em suposés cap altra despesa.

Per això em vaig decantar per Blogger, ja que ofereix tot el necessari per a crear un blog de manera totalment gratuita: domini (la "direcció" de la pàgina, encara que amb el subdomini .blogspot), hosting (allà on s'allotgen físicament els continguts del blog) i CMS (el sistema que ajuda a gestionar els continguts del blog). Ara, però, em qüestiono que això fos una decisió encertada. A diferència dels fons d'inversió, en la creació de pàgines web el cost sí que pot marcar la diferència...

Al final he acabat adquirint el domini elscalers.com i redireccionant-hi el blog. En un futur és molt possible que acabi passant-me a un altre CMS que sigui més flexible (això implicarà també haver de pagar pel hosting) pel que fa a les opcions de configuració de l'aspecte i de les funcionalitats del blog. La veritat és que em fa molta mandra haver de moure tot el contingut, però suposo que no tinc cap altra alternativa si vull seguir fent canvis i fer que Els Calers s'assembli més a una pàgina web professional que no pas a un blog personal. Entre totes les opcions existents crec que m'acabaré decantant per Wordpress (sembla molt senzill d'utilitzar, té moltes funcionalitats i la gran majoria de hostings ofereixen la possibilitat de treballar amb aquest CMS).

Algunes idees sobre contingut de les properes entrades

No vull acabar l'entrada sense parlar de contingut, per a mi segueix sent el més important (content is king). Com deia, últimament no estic dedicant gaire temps a escriure, però per sort no se m'han acabat les idees. A la propera entrada possiblement parli sobre Bitcoin (des d'un punt de vista teòric, sense valoracions sobre utilitat o cotització). També vull seguir parlant sobre altres estratègies d'inversió (encara tinc pendent parlar del growth o sobre alternatives a la cartera permanent), sobre productes d'inversió (com els relacionats amb el sector immobiliari, sobre els roboadvisors i també sobre les opcions financeres) i sobre la meva cartera (canvis, retorns, anàlisis que faci sobre diferents fons d'inversió o altres productes, etc.). Per últim, també vull incorporar al blog resums sobre els llibres que he llegit i els que vagi llegint properament.

Com deia a l'inici, i també he repetit al llarg de l'entrada, qualsevol suggeriment relacionat amb el blog és benvingut, gràcies per la vostra lectura i el vostre feedback!

Comentaris

  1. Anims amb els canvis! Espero amb ganes el post de bitcoin. No hi ha manera de fer-li entendre a mon pare que no és una estafa piramidal. A veure si llegint la teva explicació ho acaba d'entendre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel teu comentari!
      Doncs, precisament, a l'escriure l'entrada sobre Bitcoin, o qualsevol altre entrada amb un enfocament més o menys divulgatiu, tracto de pensar en allò de "no entens realment una cosa fins que ets capaç d'explicar-li a la teva mare" i escriure sempre de manera que una persona sense cap tipus de coneixement sobre inversions (p.ex. ma mare) ho pugui entendre.
      A veure si me'n surto i aconsegueixo que tant ma mare com ton pare acabin d'entendre com funciona Bitcoin i puguin treure les seves pròpies conclusions sobre si és o no és una "estafa piramidal" :)

      Elimina
  2. Hola!
    Moltes gràcies pel teu temps i per compartir una mica (o un molt) de cultura financera, que falta ens fa. Ànims i segueix endavant. No et puc fer cap suggeriment sobre temes perquè sóc tan novell que tots em semblen nous.
    Salut i calers!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per llegir Els Calers i pels teus ànims!
      Espero que les entrades publicades i els enllaços a altres continguts t'estiguin resultant útils, si hi ha algun tema que no hagi tractat amb prou detall o que no quedi del tot clar, no dubtis en comentar-m'ho.
      Salut i calers!

      Elimina
  3. Moltes gràcies per la feina!
    Fins ara, lo milloret que he trobat pel que fa a contingut didàctic i rigorós.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel comentari! :)

      A més a més de l'alegria que sempre dona llegir comentaris tan positius, m'ha servit per a rellegir aquesta antiga entrada i repassar, de tot el que deia que faria al blog, quantes coses he fet i quantes encara tinc pendents...

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada