Què és "Els Calers"?

Si has entrat aquí per casualitat, per curiositat o per error segurament t'estiguis preguntant què és això de Els Calers. Pel nom amb que he decidit batejar el blog probablement ja puguis intuir que aquí es parlarà de diners, ja que el mot "calers" no es una altra cosa que un sinònim informal de "diners". Doncs sí, l'has encertat, simplificant-ho molt, això és el que penso fer en aquest blog: parlar de diners de manera informal.

(De fet, és tan informal que, segons l'IEC, està mal escrit, hauria de ser "calés" i no "calers".)

calers

Per a mi, la paraula "calers" té, a més a més, un caire més familiar que qualsevol altre sinònim, podríem dir que fins i tot un caire afectuós. Amb això vull dir que en aquest blog no parlaré només de diners en general i de manera abstracta, si no que parlaré dels meus propis diners (pels quals tinc un afecte especial, degut a la feina que em costa guanyar-los...), sobre les meves inversions i les meves finances. És a dir, sobre què es el que faig, com a inversor particular, per tal de treure rendibilitat d'aquests diners i per què ho faig d'una determinada manera i no de qualsevol altra.

Els Calers és un blog en català sobre inversions i finances personals.

Tot i que, de tant en tant, potser parli d'altres temes més o menys relacionats, Els Calers és, en resum, un blog en català sobre inversions i finances personals

Parlaré sobre com organitzo la meva cartera, quins objectius em marco, per què utilitzo uns tipus d'actius i no d'altres, quins llibres, estratègies d'inversió i inversors de renom han influït en la meva manera d'invertir, alguns conceptes bàsics que he après sobre inversions i finances personals, etc.

No sóc cap expert, simplement sóc un inversor particular.

Abans de res, vull remarcar que aquests temes es tractaran sempre des del punt de vista d'un inversor particular, ja que això és el que sóc. Honestament, no sóc cap expert en aquests temes, els meus estudis universitaris no estan directament relacionats amb les finances i no treballo ni he treballat mai en aquest sector (això últim, segons com, potser és quelcom positiu).

Això sí, com deia, sóc un inversor particular, des de fa ja uns quants anys i m'he anat formant de manera més o menys autodidacta sempre que he tingut l'oportunitat (llegint els principals llibres d'inversions, realitzant cursos online, aprofitant la documentació disponible a la xarxa, a fòrums, blogs i similars, etc.).

L'objectiu del blog es compartir informació, coneixements i opinions entre inversors particulars

El blog neix amb la finalitat de compartir informació d'inversor particular a inversor particular, sense cap intermediari o entitat financera que pugui tenir interès en que la informació sigui incompleta o esbiaixada. Alguna vegada aquest inversor que em llegeixi en sabrà menys que jo (en aquest, poc probable cas, espero que el blog li pugui ser d'utilitat per a començar a formar-se i pugui trobar-hi diferents recursos per a poder aprendre per ell mateix), d'altres en sabrà tant (en aquest cas, podrem intercanviar opinions) i en d'altres en sabrà més (en aquest darrer cas, espero poder aprendre'n jo).


Així doncs, espero i desitjo que el contingut del blog pugui ser d'utilitat a la comunitat catalanoparlant i que pugui contribuir una mica a omplir el buit que hi ha actualment en quant a informació neutral i objectiva sobre inversions i finances personals en català.

Comentaris

  1. Felicitats i ànims, aquestes iniciatives són molt interessants i didàctiques. Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pels teus ànims. M'ha fet molta il·lusió rebre el primer comentari! Espero seguir endavant i anar, poc a poc, publicant més entrades que puguin resultar útils a quanta més gent millor.

      Elimina
  2. Felicitats pel blog!

    Molt necessari contingut d'aquest tipus, en català :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel comentari! És només una petita aportació, però espero que pugui ser útil a quanta més gent millor!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada